Palmer Blecher Residence

Back to Nature

Santa Monica, California
1615 sq.ft. Existing Residence + 575 sq.ft. Addition

The Palmer Blecher Residence is the culmination of an in-depth planning process integrating the strong bones and inspirational daylight features of an existing residence with an improved layout and Master Bedroom Suite addition. The resulting project celebrates the client’s appreciation for light, space and the indoor/outdoor connection. The kitchen, is relocated to become the hub and central feature connecting the public spaces of the house, all of which surround the new deck/courtyard honoring the existing, beloved Avocado tree. The colors and materials reflect the client’s passion for nature, specifically water.

 

Collaborators:

Engineer: David Lau
Photographer: Claudio Santini